Cykelns dag

onsdag 14 augusti 15:00-20:00

Cykelns dag i city med livesändning, uppvisning och prova-på-aktiviteter på Lillsjöplan med start kl 15.00!

Den 14 augusti är det läge att hjula in till city med hela familjen! I samband med svenska mästerskapen i tempo kommer det att bli fullt med cykelaktiviteter i city den 14 augusti, med start kl 15.00 till sent på kvällen på Lillsjöplan. Jönköpingsbor och besökare kommer att kunna följa livesändningen av SM på storbildsskärm och se prisceremonin på plats. De kommer också att kunna delta i en mängd kringaktiviteter, så som att testa olika former av cykling. Svenska paracykelakademin är på plats och erbjuder utmaningar och möjlighet att prova på olika typer av paracyklar. Lokala cykelklubbar presenterar sina verksamheter, det kommer att finnas en cykelbana för barn och prova-på aktiviteter med Fritidsbanken. Den som behöver serva sin cykel kan göra det i en ”pop-up cykelverkstad” och mycket mer.

- Livesändning av SM i tempo och prisutdelning

- Pop-up verkstad cykelköket – fixa din cykel på plats

- Minicykelbana – testa balansen

- Fairtradegodis till alla barn som kör cykelbanan

- Prova-på aktiviteter med Fritidsbanken (kickbike, skate, inlines)

- Prova olika cyklar och cykelprylar - flera cykelåterförsäljare på plats

- Specialerbjudanden på mat och dryck i närliggande restauranger

- Svenska paracykelakademin och Jönköpings cykelklubb finns på plats med en utmaning där det finns möjlighet att vinna fina priser. Det finns också möjlighet att prova olika typer av paracyklar.

- Länsförsäkringar Jönköping kommer att berätta om tävlingen "Långa Loppet"

- Cardio Club och Concept visar upp Wattbikecyklar (inomhucyklar för den inbitne cyklisten) och bjuder in dig och din cykelkompis på en riktig utmaning. Vi kommer även att visa den nya Wattbike Atom https://wattbike.com/se/product/atom och lite andra roliga träningsredskap

 

Cykelns dag i city arrangeras av Jönköpings kommun, läs mer HÄR