Försvars- och Blåljusdag

lördag 25 april 2015 10:00-15:00

Rekrytering av engagerade nya medarbetare till Försvarsmakten, Landstinget, Räddningstjänsten och Polisen är avgörande för att de ska klara av deras uppdrag; att på olika sätt rädda, hjälpa och skydda alla medborgare. Därför arrangerar de tillsammans en Försvars- och Blåljusdag på Hovrättstorget den 26 april. De vill skapa en möjlighet för dig som är nyfiken på ett framtida jobb hos någon av dem att få en inblick i deras verklighet och få svar på vad som krävs för att bli en av dem.

De kommer att ha personal och materiel på plats i ett stort utställningsområde. Du träffar de som dagligen arbetar med att göra vårt samhälle tryggare att leva i. De kan ge dig svar på frågor om hur olika militära band- och hjulfordon, ambulanser, brand- och polisbilar fungerar och vad det finns för utrustning i fordonen. Hur jobbar hundar inom polisen och hur uppträder militära hundar? Hur tar de om hand farlig ammunition och hur det är att jobba som militär utomlands? Vad gör Hemvärnet? De visar brottsförebyggande åtgärder och vad polisen gör när ett brott är begånget. Hur fungerar ambulanssjukvården och hur gör räddningstjänsten för att rädda liv och mildra effekter av katastrofer? Du kan få svar på alla dina frågor om vilken utbildning som behövs och hur en anställning hos dem fungerar.

De alla, Försvarsmakten, Landstinget, Räddningstjänsten och Polisen, har också ett behov av att vara informativa till allmänheten och vill verka, synas och respekteras. Människor ska känna sig trygga att bo och vistas i vårt län och i Sverige. Därför finns även Länsstyrelsen på plats och informerar om krisberedskapsfrågor. De vill skapa förtroende för det dem gör och ge möjlighet till besökare att få svar på frågor som kanske inte annars blir ställda.

Välkommen till Försvars- och Blåljusdagen som genomförs på och intill Hovrättstorget i Jönköping den 25 april mellan klockan 10.00 och 15.00.