Jönköpings gatumusikanttävling: deltävling 1

lördag 9 maj 2015 11:30-13:30

De sprider glädje till besökare och gör det lite roligare att strosa på citys gator. Vi pratar såklart om gatumusikanterna, och i vår är det dags att utse Jönköping bästa! Lördagarna i maj kan du räkna med en riktigt musikfest på Väster citys gator. 

Deltävling 1  
När? Lördag 9:e maj, 11:30-13:30
Var? Västra Storgatan och Barnarpsgatan

 

OriginAll
OriginAll är en artist med många olika influenser. Hans musik är påverkad av reggae, dancehall, hip hop och jungle. På sistone har han uppträtt mycket som DJ. Hans favoritgrej är dock sång och varje gång han uppträder lyckas han positivt överraska de närvarande med sin unika stil.

facebook.com/originall
soundcloud.com/originall

Johan Sjöö
Johan har hållt på med musik sedan fyra år tillbaka. Idag går han Estet-Musikprogrammet på Per Brahegymnasiet. Han gillar att hitta på lite eget men även spela de låtar som han tycker om mest. 

facebook.com/johan.sjoo.54
instagram.com/johansjoo

Ben-Joe & the Shipwreckers
Ben-Joe & the Shipwreckers är ett sexmannaband från Skövde som spelar en ljuv blandning av pop, rock och folkmusik. I uppsättningen finns en rad traditionella akustiska instrument, bland annat banjo, mandolin och dragspel. Bandet har spelat tillsammans i cirka 1,5 år och har under den tiden spelar in en EP och spelat på krogar och gator i Västra Götaland och Småland. 

www.shipwreckers.se
facebook.com/benjoeandtheshipwreckers

Simon Rojas
Har spelat på Jönköpings gator i cirka fem år. Arbetar som trubadur på diverse krogar i stan, är student och gillar att spendera tid i trädgården. Just nu spelar han bara covers men det ska det bli ändring på till sommaren, säger han.

facebook.com/simon.rojas.921

Victor Gustafsson
En kille som verkligen brinner för musiken och drömmer om att kunna jobba med det hela livet. Han fullkomligt älskar att stå på gatan och spela, och "höra hur det klingar till i kepsen ibland". Han tycker att all musik är bra, och vill med sina covers förena gamla och unga. 

Black Anemone 
Ett band av unga, vassa och skarpt klädda "folkrockare" som alltid sätter ribban högt. Var beredda på att svänga med för de är inte rädda för att vara rakt upp i ansiktet med sin "sjunga-med-blandning" av folkliga melodier och punkkänsla. Till Jönköpings gatumusikanttävling har de valt att dra ner på den punkiga sidan av dem genom att fokusera mer på låtar och arr av traditionell, irländsk musik. 

facebook.com/blackanemone
soundcloud.com/black-anemone
youtube.com/BlackAnemones
instagram.com/blackanemoneofficial
twitter.com/BAfreakshow
myspace.com/blackanemones

 

 

Vill du/ni vara med och tävla?
Vad kul! Har ni tur finns det plats kvar. Fyll i er anmälan här så hör vi av oss.