Konstveckan i city

11-18 februari

Med start lördagen den 11 februari, får Jönköping city en alldeles egen konstvecka. Ett antal konstverk, skapade av konstnärer från regionen, flyttar in på Smedjegatan och får dessutom sällskap av Österängens Konsthall som gästspelar i city och Art As a Part som gör efterlängtad comeback.

I butikerna på Smedjegatan kommer ett antal konstverk, skapade av konstnärer från regionen att ställas ut. Konstverken, som är till salu, kommer att kunna beskådas under butikernas ordinarie öppettider. Konstnärerna som ställer ut på smedjegatan är:

Ann Marie Björkstrand
Helena Nilsson
Chatrine Jansson
Vikki
Tim Vauger
Marina Sundberg
Jennie Ljungeskog
Susanne Staaf
Marie Hertzberg
Marie Nir
Agnes Håkansson
Vivianne Otsa
Jenny M Svensson

I följande butiker kan du beskåda konstnärernas alster: KOiJ Konsthantverk, Masai, Busfrö Nytt & Bytt, Villervalla, Bobbys, Saint Tropez, SåIniNorden, Gåvan, X-Change, Apotek Hjärtat, Mauritz Textil, Bagelle Väskboutique, Mackmakeriet.

Konstveckan i city bjuder också på chansen att vinna ett Shoppingkort laddat med 2.000:-! Ta chansen att vinna genom att vara med i tipspromenaden som startar på Apoteket Hjärtat. Frågorna är utplacerade i de deltagande butikerna som listas ovan.

Under den inledande lördagen blir det dessutom härlig sambafest på Smedjegatan då danslinjen på Kulturskolan tillsammans med ledarna Izabella Simonsbacka och Stephan Möller bjuder på fartfylld och medryckande dans kl 10.00.

Den 11-18/2 kommer Österängens Konsthall ta plats i city med en popup-butik på Lantmätargränd 4 och som final på Konstveckan i city återkommer Art as a part i ny version lördagen den 18/2. Art as a part blev en stor succé när det genomfördes i oktober 2015 och nu är det alltså dags för Art as a part 2. Denna gång tar man, liksom Österängens Konsthall, plats på Lantmätargränd 4 och precis som förra gången kommer lokal konst och fotokonst att finnas till försäljning. Intäkterna går till utsatta barn och familjer på flykt i Syrien och Libanon.

I samband med Art as a part 2 den 18/2 erbjuder Vox Hotel brunch kl 13-15. För mer information, pris och bokning, se här

I Destinationen pågår utställningen The art of truth, compassion and tolerance den 11-22/2. Det är en internationell konstutställnings som turnerat i fler än 50 länder och 300 städer världen över. Inspirerande och tankeväckande. Tidlös och universell. Öppet vardagar kl 10-19, lördagar 10-16, söndagar 12-16.

LoggaJönköpingsKommun LoggaArtasapart2 Logga_anna_hallams Erikshjälpen OsterangensKonsthall_cmyk