Sommaronsdagar

17 juli - 7 augusti

Upptäck Jönköping Citys gömda pärlor! Sommaronsdagar presenterar unika livespelningar på stans mysigaste bakgårdar!

ONSDAG 17 JULI
Sommarens första, fetaste livespelning dukar vi upp på Kaffebönans bakgård med AMWIN och Imenella! Dessutom: vår hus-Dj Olivia Hallberg vänder plattor!
 
18:00 Dj Olivia Hallberg
19:00 AMWIN
19:45 Imenella
20:30 Dj Olivia Hallberg
 
Fri entré!
Begränsat antal platser.
 
 
AMWIN
AMWIN fick sitt stora genombrott med debutsingeln ”Uber”. Singeln – och den tillhörande videon - plockades upp av stora internationella medier som Milk, The Line Of Best Fit och Highsnobiety, där den sistnämnda valde att lista henne som en av tio artister att hålla extra koll på under 2018. Att den svenska R&B-talangen är något stort på spåren märks inte minst på nya singeln ”DeLorean”, där hon fortsätter tänja på gränserna med sina oursäktande texter och unika musikaliska stil.
 
amandawin
 
 
IMENELLA
År 2019 har startat i en rasande fart för stjärnskottet Imenella. Prisad som Årets Nykomling på årets Grammisgala och med ett stort gäng succésinglar i bagaget, åker nu Imenella på en turné i sommar. Det blir en omfattande turné över landet med hela 22 stopp – ett kvitto på denna artists breda genomslag.
 
Imenella slog igenom förra året med låtarna "Moves" och "Chagga" och strax innan jul släpptes tredje singeln "Fråga om mig" som har över 1,3 miljoner streams på Spotify. Imenella fortsatte imponera på Sverige och inledde 2019 med ett mäktigt framträdande på P3 Guld som aldrig tidigare setts i svensk TV, Imenella var även nominerad till Framtidens artist på galan. I februari tog hon hem priset för Årets Nykomling på Grammisgalan. Nyligen släpptes också singeln ”Trophy” tillsammans med Madi Banja. Den 12 juni släpps Imenellas debut-EP "TRO".
 
imenella
 
 
 
ONSDAG 31 JULI
Denna Sommaronsdag dukar vi upp på den urfina bakgården till Mat & Vänner - Nya Kastrullhäxan där vi gästas av Franska Trion! 
Dessutom: vår hus-Dj Olivia Hallberg vänder plattor!
 
18:00 Dj Olivia Hallberg
19:00 Franska Trion
20:00 Dj Olivia Hallberg
 
Fri entré!
Begränsat antal platser, ingen förbokning.
 
FRANSKA TRION
Franska trion bildades 2002. Ett kultförklarat band som sakta men säkert fått en allt större publik. Musiken är ett kapitel för sig och det är svårt att jämföra den med något annat. Nu släpps deras nionde skiva, Blod på våra händer. Enligt samtliga förhandslyssnare deras starkaste hittills. Liveframträdandena har en intensitet och närvaro som inte liknar något annat. Deras personliga prägel lyfter fram något alldeles allmängiltigt och blir därför också väldigt drabbande. Det är Sturm und drang och det är Duende. Texterna har ett oerhört driv och forsar fram sorgligt, extatiskt, lysande och ibland ganska komiskt, med hjälp av rytmernas och rimmens magi.
 
franska-trion-juli-2018-7
 
 
 
ONSDAG 7 AUGUSTI
Detta är Sommaronsdagarnas grand finale och vi firar av på Restaurang Hemmas bakgård med supercoola Dotter! 
Dessutom: vår hus-Dj Olivia Hallberg vänder plattor!
 
18:00 Dj Olivia Hallberg
19:00 Dotter
20:00 Dj Olivia Hallberg
 
Fri entré!
Begränsat antal platser.
 
DOTTER
En av Sveriges mest intressanta moderna popartister. Hon tippades av pressen som vinnare av melodifestivalen förra året och slog igenom på allvar med låten "Cry" som snabbt klättrade till nummer 1 på iTunes och Top 3 i Spotifylistan "Viral 50 Sweden"!
Med framträdanden i Melodifestivalen, Tv4 Sommarkrysset, Peace & Love och som main supportakt till självaste Miss Li under stjärnans vårturné är Dotter nu redo för att ta sig an den svenska livemarknaden under våren och festivalsäsongen.
Med aktuella singelsläpp och kommande album via Warner Music är Dotter på väg att slå sig stort på den svenska popscenen.
 
dotter-promo-9